Meubelmakerij Haarlem

Meubelmakerij Genius Woonoplossingen maakt meubels zoals tafels, inbouwkasten, wasmachinekasten en allerlei andere houten meubelstukken.

Mijn naam is Paul de Weerdt en onder de naam Genius maak en ontwerp ik houten meubels in mijn meubelmakerij in Haarlem. Mijn voorliefde voor hout is in 2015 ontstaan en sindsdien probeer ik elk vrije uurtje te besteden in mijn meubelmakerij. Heb je een leuk idee voor een meubelstuk en wil je graag een tekening en een kleine haalbaarheidsstudie? Laat het me weten, dan help ik je graag!

Voor mijn projecten gebruik ik hout met het FSC kenmerk. Dit duurzame hout komt van bomen die weer terug geplant worden en waarbij een sterke organisatie zich wereldwijd inzet tegen de ontbossing van de planeet en tegelijk ook de co2 uitstoot probeert tegen tegen te gaan.

meubelmakerij haarlem
Meubelmakerij Haarlem

Waarom kiest u voor onze meubelmakerij?

Meubelmakerij Genius Woonoplossingen maakt originele meubels van massief hout op maat. Waarvan het hout speciaal (met of zonder u) geselecteerd is op haar vlammen, kwaliteit en noesten. Meubels waar, naast het mooie hout, ook nagedacht is over de esthetiek en over wat voor functie het moet vervullen. Daarnaast zijn verbindingen in het meubel belangrijk, deze zijn naast hun stabiliteit ook erg mooi om te zien.

Dus voor elk meubel wordt, aan de hand van wat de klant verlangd, eigenhandig hout geselecteerd op nerven, noesten, kwaliteit en kleur. Een tafelblad kan  bijvoorbeeld gekozen worden op basis van de patronen van het hout waardoor het wild of juist minder wild wordt. Hierbij kunnen vlammen en kleuren bijvoorbeeld in elkaar over lopen en samen een geheel vormen.